25 Kasım 2019 Pazartesi

Tarihi Asansör ve Kırkmerdiven Kafe

Bir şehri sokaklarında yürümeden keşfedemeyeceğimizi söylüyor İlber Ortaylı. İzmir'in güzel sokaklarından bir tanesi tarihi asansörü de içine alan Dario Moreno sokağı. 
Asansör'ün tarihi 1907 yılına dayanıyor. 155 basamak merdiven uzunluğunda iki caddeyi birbirine bağlıyor bu güzel yapı. Dario moreno müzikleri ve muhteşem manzarasıyla insanın ruhuna dokunuyor. İzmir'in güzelliklerini ortaya koyuyor. Bir diğer güzel yanı ise asansör sayesinde bu sokakta ve hemen yan sokaklarda eski evlerden oluşan muhteşem kafeteryalar. Önceleri hemen dario moreno sokağında girişte ilk sağa çıkan yoldaki Taş ev'de oturur kitabımı okur içeceklerini denerdim. Şimdilerde ise hemen yan sokakta keşfettiğim Kırkmerdiven kafede kahve içmeyi tercih ediyorum. Bu kafeye renkli merdivenlerden çıkılabildiği gibi dario moreno sokağında ilk sol sokaktan yürüyerek de ulaşılabiliyor ve sokak manzarası muhteşem olduğu için bu yolu kullanmanızı şiddetle tavsiye ederim. Rengarenk fotoğraflar elde etmeniz mümkün. 
Kırkmerdiven kafe self servis, zengin tatlı ve kahve menüsüyle, uygun fiyatları ve deniz manzarası sayesinde favoriniz olacak. Kahvenizi içtikten sonra ise Konak tarafına yürüyebilir gün batımının tadını çıkartabilirsiniz.

(Sokak manzarasından örnekler)
(Sokak manzarasından örnekler 2)
(Kafenin manzarası)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder